faq Veelgestelde vragen

Wat moet ik doen ter voorbereiding op het plaatsen/opbouwen van een tuinhuis of opbergbox?

Zorg voor een vlakke ondergrond voor het opbouwen en plaatsen van je product.

Voor grotere producten zoals een tuinhuis, adviseren we om een houten of beton basis als ondergrond te gebruiken.

Voor bereikbaarheid tijdens montage is het noodzakelijk dat er aan alle kanten rondom het tuinhuis voldoende ruimte vrij is. Dit betreft ook ruimte voor een ladder. Voor de beste resultaten, en vanwege de grootte en het gewicht van het product, is het aanbevolen om het tuinhuis op te bouwen waar hij ook daadwerkelijk moet komen te staan.

Wat betekenen de afmetingen die jullie vermelden bij de tuinhuizen?

De afmetingen die op onze website vermeld staan betreffen de maximale hoogte, breedte en diepte van het tuinhuis.

Vanwege de overhang van de dakrand zijn de breedte en diepte niet identiek aan de vloeroppervlakte.

Als je van plan bent om een beton of andere basis onder het tuinhuis aan te leggen, die niet zichtbaar moet zijn na plaatsing, kun je de vloerdimensies van elk tuinhuis raadplegen in de montage-instructies. Deze zijn te vinden aan de onderzijde van de product pagina’s op deze website (pdf).

Welke gereedschappen heb ik nodig voor de montage van jullie producten?

Keter producten zijn ontworpen voor een eenvoudige montage, en vereisen geen speciale klusvaardigheid. Onze opbergboxen kunnen worden opgezet in minuten, terwijl vrijwel alle producten in de Store It Out serie gewoonlijk binnen het uur opgezet kunnen worden. Zelfs onze grootste tuinhuizen kunnen worden opgebouwd in een halve dag.

Instructies en aanbevelingen betreffende de benodigde gereedschappen staan vermeld in onze montage-instructies. Samengevat:


Onze populaire Store It Out producten zijn op te bouwen met enkel een schroevendraaier, boormachine en beschermende handschoenen.  

Onze tuinhuizen vereisen ook enkel standard huishoudgereedschappen: in dit geval een schroevendraaier, boormachine, hamer, verstelbare sleutel en een ladder. We adviseren om handschoenen te dragen en een stofbril voor extra bescherming.

Veel van onze opbergboxen zijn simpel op te zetten, met een klik-systeem. Enkele modellen hebben een schroevendraaier en handschoenen nodig.

Onze tuinmeubelen worden geleverd met een montage-sleutel en hebben daarom geen aanvullende gereedschappen nodig om de opbouw te voltooien.

Hoeveel mensen zijn er nodig om jullie producten op te zetten?

Onze montage-instructies geven duidelijk advies en instructies in elke stap van het montage-proces en kunnen worden gedownload onderaan de productpagina’s op deze website.

Een korte samenvatting hier:

  • We adviseren opbouw van onze tuinhuizen met 2 personen, met name voor de plaatsing en bevestiging van de wanden en het dak, alsmede voor onze Store it Out producten en grotere opbergboxen
  • Onze kleinere opbergboxen en tuinmeubelen kunnen normaal gesproken eenvoudig in elkaar gezet worden door 1 persoon

In alle gevallen vereist montage geen speciale klusvaardigheden en zijn er enkel standaard gereedschappen benodigd voor een snelle, gemakkelijke opbouw.

Voor aanvullende montage tips of adviezen, klik op de Klantenservice tab bovenaan onze website en vul dan het webformulier in. We komen dan zo spoedig mogelijk bij je terug op je vraag.

Hoe kan ik een kopie krijgen van de montage-instructies?

Als je de montage-instructies kwijt bent geraakt, of een extra kopie wilt, kun je deze eenvoudig terugvinden en downloaden op onze website. Ze zijn te vinden onderaan de productpagina’s en te downloaden als PDF bestand.

Wat moet ik doen om mijn product te onderhouden?

Keter producten zijn gemaakt van sterk, slijtvast kunststof, en met staal versterkt waar nodig, om bestand te zijn tegen alle weersinvloeden met minimaal onderhoud of verkleuring.

In tegenstelling tot houtproducten, is er geen jaarlijks onderhoud of overschildering noodzakelijk. Indien nodig, is een simpele wasbeurt voldoende om Keter tuinproducten er schoon en net als nieuw uit te laten zien – seizoen na seizoen – zodat jij verder kunt met meer belangrijke zaken in het leven!

Hoe kan ik een (vervangend / missend) onderdeel ontvangen?

Als je de montage-instructies kwijt bent geraakt, of een extra kopie wilt, kun je deze eenvoudig terugvinden en downloaden op onze website. Ze zijn te vinden onderaan de productpagina’s en te downloaden als PDF bestand.

Ga hiervoor naar de tab “Klantenservice” bovenaan deze pagina en vul het formulier zo compleet mogelijk in. In onze montage-instructies staan codes van onderdelen vermeld; voeg het juiste nummer van het onderdeel in kwestie toe in de aanvraag.  

Zelfs als je product niet meer binnen de garantieperiode valt, kunnen wij je helpen met het aankopen van nieuwe onderdelen. 

Kan ik mijn Keter tuinhuis overschilderen?

De wanden van de Oakland en Artisan tuinhuizen zijn gemaakt van een unieke materiaalmix genaamd Duotech™, en kunnen overschilderd worden met watergedragen buitenlak. Houd er rekening mee dat verf onderhoud nodig heeft, en dat er mogelijk na enige tijd opnieuw geschilderd moet worden.

Dus nu heb je de vrijheid om je tuinhuis te personaliseren, of om hem perfect te laten aansluiten op je tuin en zo je “Amazing Space” te creëren.