Bereid je voor op de herfst

Bereid je voor op de herfst

Bereid je voor op de herfst

Dat ene moment waarop je beseft dat de tv weer overuren draait en je tuinset staat te verregenen. De zomer is voorbij en de herfst brengt natte en koude uurtjes met zich mee. Gelukkig zijn de tuinmeubelen van Keter allemaal weerbestendig. Na een zonnige zomer hebben ze hun mooie kleur behouden, dus volgend jaar zit je er weer stralend bij.

 

Wil jij ook zo lang mogelijk van je tuinspullen genieten? Maak ze dan aan het eind van het buitenseizoen schoon en geef ze extra bescherming tijdens de koude, natte maanden. Hoe je dat doet, leggen we uit in deze blog.

 

Reiniging van je (wicker) tuinset

 

Veeg met een zachte bezem rustig alle blaadjes, zand en ander los vuil van je tafel en stoelen. Zit er vogelpoep op? Om dit te verwijderen, kun je het beste een zachte spons met een mild sopje gebruiken. Maak de vlek goed nat, zonder hard te schrobben. Neem de rest van de meubels ook gelijk mee en spoel alles af met de tuinslang. Ga niet met een hogedrukreiniger, schuursponsje of agressief schoonmaakmiddel aan de slag, want hierdoor kan het wicker beschadigen. Je kunt wel de speciale wickerreinigers gebruiken die in de tuinmeubelspeciaalzaken verkocht worden, maar water en zeep is vaak voldoende.

 

Tuinmeubels beschermen

 

Als alle meubels schoon zijn, wil je dat natuurlijk graag zo houden. Als je de ruimte hebt kun je ze in een schuur of garage opbergen. Maar buiten laten staan kan ook! Om de levensduur van je tuinmeubelen te verlengen is een beschermhoes dan wel aan te raden.

 

Er zijn allerlei beschermhoezen te koop voor loungesets, stapelstoelen en tuinsets. Kies bij voorkeur voor een stevige hoes die bestand is tegen UV straling en water, maar ook speciale ventilatiegaten heeft. Zo komt er geen schimmel op je set.

 

Tuinkussens opbergen

 

Tuinkussens berg je in de winter het beste binnen op, bijvoorbeeld op zolder. Let er wel op, dat je tuinkussens goed droog zijn voordat je ze opbergt. Anders komt het weer erin.

 

Een opgeruimde tuin met een opbergbox voor buiten

 

Als je last hebt van ruimtegebrek bewaar je losse spullen het best bij elkaar in een outdoor opbergbox, zoals de Keter Ontario box. ’s Zomers tover je je opbergbox eenvoudig om in een extra zitplaats, door een kussen op het deksel te leggen en berg je je loungekussens hierin op zodat je ze altijd snel bij de hand hebt. In een outdoor opbergbox kun je natuurlijk ook je bloempotten of tuingereedschap opbergen. Zo staan ze de hele winter uit de weg. Maak ze voor je ze opruimt nog even schoon, dan zijn ze volgend voorjaar direct klaar voor gebruik.

 

Tijdens het poetsen en opruimen komen mogelijk veel mooie herinneringen boven. Aan die gezellige barbecue, koffiemomentjes en al die andere uurtjes die je dit jaar in de tuin hebt doorgebracht. Het opruimen is dus een prima ritueel om afscheid te nemen van de zomer.